Είτε πρόκειται για γάμο, είτε για βάπτιση, οι ευχές των καλεσμένων είναι το πολυτιμότερο “απόκτημα” της ημέρας για το ζευγάρι που παντρεύεται ή που βαπτίζει το παιδί του. Οι ευχές των καλεσμένων είναι κατά μία έννοια η θετική ενέργεια που πολλαπλασιάζεται και μετά σας ακολουθεί για πάντα….

Εμείς, στο Anais club, το γνωρίζουμε πολύ καλά και για το λόγο αυτό δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή σε ό, τι αφορά το τραπέζι και το βιβλίο ευχών, όποια μορφή και να έχει αυτό, και σας συμβουλεύουμε ώστε να μην “χάσετε” ούτε μια ευχή από τους καλεσμένους σας.

Κατ’ αρχάς, παίζει τεράστιο ρόλο το σημείο στο οποίο τοποθετείται το τραπέζι που θα έχει και το βιβλίο ευχών. Είναι σημαντικό το τραπέζι ευχών να βρίσκεται σε σημείο που θα είναι προσβάσιμο και κατά την προσέλευση και κατά την αποχώρηση των καλεσμένων. Στο Anais club, το τραπέζι με το βιβλίο ευχών βρίσκεται πάντα σε ένα τέτοιο σημείο, είτε εντός είτε εκτός της αίθουσας, ανάλογα με την εποχή και το set up της εκάστοτε εκδήλωσης.

Τραπέζι ευχών στον εξωτερικό χώρο του Anais club
Τραπέζι ευχών στον εξωτερικό χώρο του Anais club. Αντί για το κλασικό βιβλίο ευχών, υπάρχουν ξύλινες καρδούλες, στις οποίες οι καλεσμένοι γράφουν τις ευχές τους και στη συνέχεια κρεμούν στα δεντράκια των ευχών

Επίσης, είναι σημαντικό το τραπέζι ευχών να μην είναι αποκομμένο από τον κυρίως χώρο της δεξίωσης, ώστε και κατά την διάρκειά της να μπορούν οι καλεσμένοι να το προσεγγίζουν εύκολα και να γράφουν τις ευχές τους. Και αυτό το φροντίζουμε, ακόμα και αν χρειαστεί να μετακινήσουμε το τραπέζι ευχών από κάποια στιγμή και μετά.

Πολλές φορές, μας ρωτάτε τι “πρέπει” να έχει ένα τραπέζι ευχών για να είναι “επιτυχημένο” και να γράψουν οι περισσότεροι καλεσμένοι τις ευχές τους. Λοιπόν, η απάντηση θα μπορούσε να καλύψει πολλές γραμμές αυτού του άρθρου και να έχει πολλά σκέλη και υπο-περιπτώσεις, γιατί κάθε εκδήλωση είναι ιδιαίτερη και μοναδική, όπως άλλωστε είστε ξεχωριστοί κι εσείς και οι καλεσμένοι σας.

Τραπέζι ευχών, τοποθετημένο στην είσοδο της αίθουσας του Anais club
Τραπέζι ευχών, τοποθετημένο στην είσοδο της αίθουσας του Anais club

Θα μπορούσαμε όμως να αναφέρουμε γενικά ότι ένα τραπέζι ευχών θα “πρέπει” να είναι μεν στολισμένο, προσεγμένο, όμορφο και στο στυλ που επιθυμείτε και ταιριάζει στο concept της δεξίωσης, του γάμου, της βάπτισης… αλλά καλό είναι να υπάρχει και ισορροπία, καθώς και καθαρότητα στο αποτέλεσμα. Ο καλεσμένος σας, δηλαδή, ανεξάρτητα από την ηλικία του, τις γνώσεις του, την όρασή του… θα πρέπει να είναι σε θέση να γράψει με ευκολία τις ευχές του. Αυτό σημαίνει ότι:

  • το βιβλίο ευχών καλό είναι να καταλαμβάνει τη “μερίδα του λέοντος” σε κάποια κεντρική θέση του τραπεζιού
  • σε εμφανές σημείο πρέπει να τοποθετούνται όλα τα απαραίτητα της γραφικής ύλης και να υπάρχουν περισσότερα από ένα στυλό, μολύβια, μαρκαδόροι κλπ
  • να υπάρχει επαρκής φωτισμός στα σωστά σημεία, ακόμα και αν αυτός προέρχεται αποκλειστικά από κεριά
  • να μην υπάρχουν δίπλα στο βιβλίο ευχών αντικείμενα που δυσκολεύουν τον καλεσμένο να γράψει
  • οποιοδήποτε κέρασμα θα μπορούσε να λερώσει το βιβλίο ευχών, καλό είναι να μην τοποθετείται κοντά του

Στο Anais club δεν σας συμβουλεύουμε απλώς για όλα τα παραπάνω, αλλά φροντίζουμε να τηρούνται αυτά σε κάθε δεξίωση, μαζί με άλλες μικρές λεπτομέρειες που όμως είναι εξίσου σημαντικές.

Τραπέζι ευχών γάμου και βάπτισης μαζί, σε ρομαντικό ύφος, που είναι τοποθετημένο στην είσοδο της αίθουσας και οι καλεσμένοι μπορούν οποιαδήποτε στιγμή να το πλησιάσουν και να γράψουν τις ευχές τους
Τραπέζι ευχών γάμου και βάπτισης μαζί, σε ρομαντικό ύφος, που είναι τοποθετημένο στην είσοδο της αίθουσας και οι καλεσμένοι μπορούν οποιαδήποτε στιγμή να το πλησιάσουν και να γράψουν τις ευχές τους

Κλείνοντας αυτό το άρθρο θέλουμε να σας προτείνουμε να ορίσετε ένα δικό σας πρόσωπο, μια φίλη σας, την αδερφή σας, μια ξαδέρφη σας, για να είναι κατά κάποιο τρόπο υπεύθυνη για το βιβλίο ευχών. Αποστολή της θα είναι να γράψουν όσο το δυνατό περισσότεροι καλεσμένοι τις ευχές τους και αν είναι δυνατό… όλοι. Μπορεί κάποια στιγμή μετά το φαγητό και σίγουρα πριν ξεκινήσει η αποχώρηση των καλεσμένων να πάρει το βιβλίο ευχών και να περάσει από όλα τα τραπέζια προτρέποντάς τους φίλους και τους συγγενείς να γράψουν και τη δική τους ευχή. Αυτό μπορεί να γίνει ανεξάρτητα από τη μορφή του ευχολογίου, αν δηλαδή είναι βιβλίο, καρτούλες, κουτί ευχών κλπ.