Στο anais club, όπως αντίστοιχα και στο κτήμα Αριάδνη, κάθε φορά που ετοιμάζουμε τον χώρο για μια δεξίωση, εργαζόμαστε μεθοδευμένα, με σύστημα και συντονισμό. Και αυτό είναι απαραίτητο ώστε να ακολουθείται πάντα η σωστή διαδικασία, να γίνονται τα απαραίτητα βήματα με την κατάλληλη σειρά, ο καθένας να ξέρει πώς, πότε και τι πρέπει να κάνει και οι υπόλοιποι να γνωρίζουν τις δικές τους ενέργειες που πρέπει να γίνουν πριν ή μετά από τις ενέργειες κάποιου άλλου.

Έτσι, ο χώρος ετοιμάζεται σωστά και γρήγορα για κάθε δεξίωση που φιλοξενούμε, όλα είναι στη θέση που πρέπει και τα τραπέζια είναι στρωμένα ομοιόμορφα και με την φροντίδα μας ακόμη και για την τελευταία λεπτομέρεια.

Όπως βλέπεις και στα στιγμιότυπα της παραπάνω εικόνας, πρώτα στρώνουμε τραπεζομάντιλα και ναπερόν σε όλα τα τραπέζια. Στη συνέχεια προσθέτουμε κάποιο ύφασμα και ίσως κάποιο διακοσμητικό στο κέντρο του τραπεζιού, ανάλογα με τον στολισμό που έχει διαλέξει το ζευγάρι ή όποιος άλλος διοργανώνει τη δεξίωση. Μετά, περνάμε από όλα τα τραπέζια και τοποθετούμε στο σωστό σημείο το μαχαίρι σε κάθε θέση προσέχοντας τα διαστήματα που αφήνουμε μεταξύ τους. Επαναλαμβάνουμε για τα πιρούνια και τα κουτάλια. Προσθέτουμε με σειρά τα αξεσουάρ του τραπεζιού όπως το αλάτι, το πιπέρι, το σταντ για τον αριθμό του τραπεζιού, τα σταχτοδοχεία. Συνεχίζουμε με τις πετσέτες και τέλος με τα ποτήρια που απαιτούνται σύμφωνα με το μενού και τα ποτά που το συνοδεύουν. Στο τέλος ολοκληρώνουμε τη διακόσμηση, προσθέτοντας για παράδειγμα νερό στις γυάλες με τα κεριά και λίγη ώρα πριν φθάσουν οι καλεσμένοι ανάβουμε και τα κεριά.

Με αυτόν τον τρόπο όλα τα τραπέζια ετοιμάζονται παράλληλα και μειώνεται στο ελάχιστο η πιθανότητα να υπάρξει παράληψη ή να γίνει λάθος, αφού κινούμαστε σε αυτά με βάση το πλάνο της εκάστοτε δεξίωσης και ο καθένας έχει συγκεκριμένο αντικείμενο εργασίας.

Το ίδιο σε συμβουλεύουμε να κάνεις κι εσύ όποτε ετοιμάζεις τραπέζι στο σπίτι για τους φίλους και τους συγγενείς σου. Μπορεί να είσαι μία για όλα – κι όχι ομάδα όπως εμείς – όμως αν στρώνεις το τραπέζι σου μεθοδικά και βήμα – βήμα δεν θα κουράζεσαι και θα τα θυμάσαι όλα  😉