Στα μέσα του Οκτώβρη, όταν ο καιρός ήταν πια ξεκάθαρα φθινοπωρινός, σε μια από τις δεξιώσεις που φιλοξενήσαμε στο Anais club τα τραπέζια διακοσμήθηκαν, βεβαίως, αναλόγως της εποχής, αλλά ταυτόχρονα προτιμήθηκαν τα φυσικά υλικά, όπως είναι το ξύλο και το τσουβάλι – λινάτσα.

Στολισμένο τραπέζι σε δεξίωση στο Anais club
Επιλέχθηκαν γήινες αποχρώσεις και για τα τραπεζομάντιλα και τα ναπερόν που στρώσαμε στα τραπέζια της δεξίωσης

Σου παρουσιάζουμε μερικές λήψεις από τα centerpieces των τραπεζιών για να εμπνευστείς κι εσύ πώς θα είναι τα δικά σου, αν η δεξίωση πρόκειται να γίνει φθινόπωρο ή χειμώνα.

Φθινοπωρινός και χειμωνιάτικος στολισμός σε δεξίωση γάμου
Στολισμένο το τραπέζι – μαζί με τις μπομπονιέρες σε γήινα χρώματα, τις οποίες έχουμε τοποθετήσει στις θέσεις των καλεσμένων – έτοιμο να υποδεχθεί γέλια, συζητήσεις και τσουγκρίσματα ποτηριών που θα εύχονται “Να ζήσετε”!

Κάθε ιδέα μπορεί να γεννήσει αναρίθμητες άλλες, αλλά και να εξελιχθεί αρκετά μέσα από τη φαντασία των ανθρώπων. Στον κεντρικό στολισμό της σημερινής ανάρτησης, μπορεί κάποιος να προσθέσει ή και να αφαιρέσει στοιχεία και να δημιουργήσει κάτι άλλο παρεμφερές στην ίδια βάση.

Κεντρικός στολισμός τραπεζιών σε δεξίωση στο Anais club
Ξύλο, λινάτσα, κορδέλες, δαντέλες…. Φύση!
Λεπτομέρειες του κεντρικού στολισμού με φυσικά υλικά, όπως το ξύλο
Λεπτομέρειες του στολισμού είναι οι δαντέλες και η λινάτσα γύρω από τα ποτηράκια με το κερί, καθώς και τα ξερά φύλλα πλάτανου. Έντονο το χειροποίητο στοιχείο

Καρποί, όπως τα κλειστά καρύδια ή τα κάστανα, αλλά και τα κουκουνάρια είναι για παράδειγμα στοιχεία που θα δώσουν ένα (πιο) χειμερινό στίγμα στη διακόσμηση. Θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τα ξερά πλατανόφυλλα στον στολισμό της φωτογραφίας.

Στην περίπτωση που η δεξίωση γίνεται την ίδια περίοδο με τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, στο κεντρικό γλαστράκι ίσως ένα μικρό έλατο να ταιριάζει περισσότερο ή επίσης μπορεί μέσα από το τσουβάλι να προβάλλει μια ωραία σύνθεση με φυλλώματα πεύκου ή έλατου και μερικά κλαδιά από γκι …

Τόσο εμείς, οι άνθρωποι του Anais club, όσο και οι συνεργάτες μας απολαμβάνουμε να συζητάμε με τα ζευγάρια και να δημιουργούμε από κοινού το πιο ζεστό κλίμα στη δεξίωση που φιλοξενούμε στους χώρους μας.

Πριν ολοκληρώσουμε τη σημερινή ανάρτηση, θέλουμε να δεις έναν ακόμη στολισμό με φυσικά υλικά, από δεξίωση γάμου που φιλοξενήσαμε την ίδια περίοδο στην αίθουσα Φαιστός στο κτήμα Αριάδνη, για να έχεις μια ιδέα παραπάνω στο μυαλό σου.

Κεντρικός στολισμός τραπεζιών στο κτήμα Αριάδνη
Μια DIY προσέγγιση για τον κεντρικό στολισμό των τραπεζιών με επίσης φυσικά υλικά και φρεσκοκομμένα λουλούδια, όπως υλοποιήθηκε για φθινοπωρινή δεξίωση στην αίθουσα Φαιστός στο κτήμα Αριάδνη

Θα χαρούμε πολύ να διαβάσουμε στα σχόλια κι άλλες ιδέες, τις δικές σας ιδέες…. και φυσικά ό, τι θέλετε να μας προτείνετε για το blog και τη θεματολογία του, μπορείτε να το γράψετε σε ένα e-mail και να το στείλετε στο blog @ anais-club.gr (χωρίς κενά)